Matematik

ubekendte

07. marts 2018 af Andersnissen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Emma har et vist pengebeløb. 1/6 af beløbet giver hun til louise og 1/4 har restbeløbet giver hun til Jens. 

Så køber hun kage for 60 kr. Nu har hun halvdelen af beløbet hun havde i begyndelsen? Hvor stort var beløbet i begyndelsen?

Opstil en ligning udfra oplysningerne og besvar spørgsmålet ved at løse ligningen. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2018 af Moderatoren

Hvad har du problemer med? Ved du hvordan en ligning ser ud? Kan du ikke finde oplysningerne i opgaveteksten?


Svar #2
07. marts 2018 af Andersnissen (Slettet)

Ved ikke hvordan jeg skal opstille ligningen, så den er korrekt ved godt hvad der er oplysninger og hvordan en ligning ser ud. Kan bare ikke få den opstilt ordentligt..


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2018 af fosfor (Slettet)

Kald begyndelsesbeløbet for B.

Prøv at skriv ned hvad der er tilbage efter hver hændelse.
  Efter 0 hændelser:       B
  Efter at give 1/6 væk:  ....
  osv.


Svar #4
07. marts 2018 af Andersnissen (Slettet)

Så det vil sige efter første hændelse er der 5/6 tilbage 

og efter anden hændelse er der 3/4

og efter tredje hændelse er der 60 kroner mindre

Men ligningen skal den så hedde:

b-5/6-3/4-60=1/2 

synes bare det ser meget forkert ud?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. marts 2018 af AMelev

1. 1/6 b til Loise: Rest1 5/6b
2. 1/4 af Rest1 til til jens, dvs. 1/4 af 5/6b = 5/24b: Rest2 = 19/24b
3. 60 kr af Rest2 til kage: Rest3 = Rest2 - 60: Rest3 = 19/24b - 60 som skulle være ½b.


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. marts 2018 af fosfor (Slettet)

5/6 af B skrives
B * 5/6


Skriv et svar til: ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.