Matematik

Rentes regning

07. marts 2018 af Malle89999 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvem kan hjælpe med følgende?

Du indsætter 5000kr. på en konto og det giver 6 % i rente pr. år. hvor meget står på kontoen efter 4 år?

Du låner 1000kr. af en ven. Han siger han vil have 10 % i rente pr. måned. du kommer først i tanke om, at du skal have betalt ham tilbage efter 3 år. hvor mange penge skylder du ham efter 3 år?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2018 af chewiie

1. Bruger formlen: 

K_n=K_o·(1+r)^n

K_o=startbeløb

K_n=slutbeløb

n= antal terminer

r= rentefod

K_n=5000·(1+0,06)^4


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2018 af NillerB12 (Slettet)

Til begge disse finansielle regninger skal du bruge kapitalfremskrivningsformlen for slutkapitalen Kn=K(1+r)n

K0 er startkapitalen der er indsat på kontoen. r er den procentvise rente opskrevet som decimaltal, også kendt som vækstraten. n er antallet af terminer, og i det første tilfælde er det 4, da renten er årlig.

Prøv så at sætte dine variable ind i formlen :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2018 af SuneChr

# 0
Udenfor opgavebesvarelsen:
Hvad synes du om den "ven"?
Er vedkommende for smart, og især  f o r  smart, ved at vente på sine penge først efter 3 år?


Skriv et svar til: Rentes regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.