Matematik

Cirklens ligning

07. marts 2018 af sea789 - Niveau: C-niveau
Hej allesammen. Jeg ved ikke hvordan det er jeg skal løse vedhæftede opgave ved brug af cirklens ligning:
(x-a)2+(y-b)2=r2. Er der nogen der vil hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2018 af SuneChr

Start med at skrive den opgivne cirklens ligning ned.
Indsæt P og derefter Q og se om punkterne tilfredsstiller ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. marts 2018 af PeterValberg

Du kunne vel også bare undersøge om afstanden mellem
de givne punkter C og Q og mellem C og P er lig med radius,
i så fald liggerpunkterne P og Q på cirklens periferi.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
08. marts 2018 af sea789

#1
Start med at skrive den opgivne cirklens ligning ned.
Indsæt P og derefter Q og se om punkterne tilfredsstiller ligningen.#2
Du kunne vel også bare undersøge om afstanden mellem
de givne punkter C og Q og mellem C og P er lig med radius,
i så fald liggerpunkterne P og Q på cirklens periferi.

Det forstår jeg ikke helt. Kan i evt. Komme med et eksempel på hvordan jeg kan indsætte punkternes tal i ligningen?

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. marts 2018 af SuneChr

P ligger på cirkelperiferien hvis og kun hvis
(x - 7)2 + (y + 4)2 = 532
hvor (x , y) = (35 , 42)
Undersøg dernæst Q


Svar #5
08. marts 2018 af sea789

#4

P ligger på cirkelperiferien hvis og kun hvis
(x - 7)2 + (y + 4)2 = 532
hvor (x , y) = (35 , 42)
Undersøg dernæst Q

Er det her rigtigt?:
(x-7)2+(y+4)2= 532
(35-7)2+(42+4)2= 2900
Kvadratroden af 2900 er ikke 53, så punkt P går ikke gennem cirklen.


Skriv et svar til: Cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.