Matematik

Matematik I anvendelse

08. marts 2018 af BSth10 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Når frederikke koger ris, bruger hun en opskrift, hvor forholdet mellem ris og vand er 2 til 3.

Hvormange dl skal frederikke bruge til 5 dl ris?

I opskriften står der at man skal bruge 3dl ris til 4 personer.

Hvor mange dl skal Frederikke bruge til seks personer?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2018 af Mathias7878

At forholdet mellem ris og vand er 2 til 3 vil sige, at når Frederikke skal bruge 1 dl ris, skal hun bruge 2 dl vand.

Prøv så selv om du kan finde ud af det.

- - -

 

 


Svar #2
08. marts 2018 af BSth10 (Slettet)

så svaret er 6?


Svar #3
08. marts 2018 af BSth10 (Slettet)

altså til vand


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. marts 2018 af Mathias7878

Hvis spørgsmålet er: Hvor mange dl skal frederikke bruge til 5 dl ris? Så er ikke svaret ikke 6 dl.

- - -

 

 


Svar #5
08. marts 2018 af BSth10 (Slettet)

Hvad er svaret og hvordan regner man det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. marts 2018 af Mathias7878

Når Frederikke skal bruge 1 dl ris, så skal hun bruge 2 dl vand, dvs. du skal gange 1 dl ris med 5 for at få 5 dl ris, hvilket jo også må betyde, at du skal gange 2 dl vand med 5. Hvad giver det?

- - -

 

 


Svar #7
08. marts 2018 af BSth10 (Slettet)

det giver 10dl?


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. marts 2018 af Mathias7878

Ja. Det er svaret.

Hvad tror du så, at man skal gøre i det andet spørgsmål?

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. marts 2018 af mathon

                       \small \textup{ris}\; \; \; \; \; \; \; \; \; \textup{vand}
\small \textup{forhold:}             \small 2               \small 3
                        \small 1               \small \tfrac{3}{2}      

\small \textup{Vand til 5 dL ris:}
                             \small \tfrac{3}{2}\cdot \left ( 5\;dL \right )

                       \small \textup{ris}\; \; \; \; \; \; \; \; \; \textup{personer}
\small \textup{forhold:}             \small 3               \small 4
                        \small \small \tfrac{3}{4}               \small \small 1

\small \textup{Ris til 6 personer:}

                             \small \tfrac{3}{4}\cdot \left ( 6\;\textup{personer} \right )


Brugbart svar (1)

Svar #10
08. marts 2018 af Mathias7878

Hov, jeg har forstået forholdet forkert. Som vist i #9 skal du bruge 3 dl vand for hver 2 dl ris, så svaret bliver 15 dl og ikke 10 dl.

- - -

 

 


Svar #11
08. marts 2018 af BSth10 (Slettet)

så jeg siger 4/3 6 gange og det svarer til 8?


Brugbart svar (1)

Svar #12
08. marts 2018 af Mathias7878

Jeg tror, at de tænker, hvor meget ris, der skal bruges til 6 personer.

Svaret bliver så 3 dl ris * 1.5 = 4.5 dl ris.

- - -

 

 


Skriv et svar til: Matematik I anvendelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.