Fysik

Hjælp til fysikopgave

10. marts 2018 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har brug for lidt hjælp til vedhæftede graf. 

1) Hvorfor flader grafen ud?

2) Hvordan kan det konkluderes at F_t_y_n=F_l_u_f_t når tiden er 4 sekunder eller større 

Mit forslag til 1 er, at den flader ud fordi luftmodstanden stiger med kvadratet på hastigheden, men jeg er ikke sikker på mit svar er rigtigt. Til spørgsmål 2 har jeg ikke et forslag. 

På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2018 af mathon

1)
            \small \textup{Hvad fort\ae ller grafens udseende om forholdet mellem tyngdekraft og luftmodstandskraft, n\aa r hastigheden er konstant?}


Svar #2
10. marts 2018 af annahansen2 (Slettet)

#1 Mit forslag er som tidligere skrevet at luftmodstanden stiger med kvadratet på hastigheden, men jeg er ikke sikker på mit svar er rigtigt, men jeg forstår ikke hvorfor den flader ud, hvis jeg skal være ærlig. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. marts 2018 af mathon

\small \small \textup{Hvis }
                                                   \small \overrightarrow{F}_{luft }=-\overrightarrow{F}_{tyngde}
\small \textup{er den resulterende kraft:}
                                                   \small \overrightarrow{F}_{res}=\overrightarrow{F}_{luft }+\overrightarrow{F}_{tyngde}=-\overrightarrow{F}_{tyngde}+\overrightarrow{F}_{tyngde}=0

\small \textup{N\aa r den resulterende kraft er 0, er bev\ae gelsen uaccelereret og dermed j\ae vn dvs. med konstant hastighed.}

\small \textup{Der hvor "kurven flader ud", er hastigheden konstant, fordi den resulterende kraft er 0.}    


Skriv et svar til: Hjælp til fysikopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.