Matematik

Find koordinater til B

10. marts 2018 af abey (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har igen svært ved en vektroopgave der lyder:
Punkter A har koordinaterne (2,3) og vektoren a= (-3;5). Punktet B er bestemt ved at at vektor AB er modsatrettet og dobbelt så lang som vektor a. Bestem koordinaterne til B.

Jeg har ganget vektor a med -2 (da den er modsat rettet og dobbelt så lang):
-2*(-3;5)= (6;-10) Er svaret så koordinaterne til punkt B?

Er der nogen der vil hjælpe? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. marts 2018 af fosfor (Slettet)

AB = B - A = -2a   => 
               B = A - 2a          plus med A på begge sider

Dvs.
B = (2,3) - 2*(-3;5) = (2,3) - (-6, 10) = (8, -7)


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. marts 2018 af AMelev

NB! Når du skriver det op, skal du lige huske at skrive det som stedvektorer til A og B, som er punkter.

Altså AB = OB-OA = ..., men det ændrer ikke fremgangsmden i #1.


Svar #3
11. marts 2018 af abey (Slettet)

#1

AB = B - A = -2a   => 
               B = A - 2a          plus med A på begge sider

Dvs.
B = (2,3) - 2*(-3;5) = (2,3) - (-6, 10) = (8, -7)

Men er det ikke (2,3)-(6,-10)= (-4,13), da -2*(-3,5)= (6,-10), eller har jeg regnet noget forkert...


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. marts 2018 af fosfor (Slettet)

Du kan ikke både lade minuset stå uden for parentesen, og samtidig lave omvendt fortegn inde i parentesen.

   (2,3) - 2*(-3,5) =  (2,3) + (6,-10)
eller
   (2,3) - 2*(-3,5) =  (2,3) - (-6,10)


Skriv et svar til: Find koordinater til B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.