Matematik

Hjælp til spørgsmål b.

12. marts 2018 af Sluntegøj - Niveau: A-niveau


Svar #1
12. marts 2018 af Sluntegøj

Har jeg ret i dette:

E(X)=n*p=40*0.65=26 personer i gruppen af 40?


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. marts 2018 af AMelev

Ja.


Svar #3
12. marts 2018 af Sluntegøj

Mange tak! kan du hjælpe med denne også?

Jeg har forsøgt at regne a og b, men ved ikke hvordan jeg gør med c.

a) = 30.853%

b) = 9.125%


Svar #4
12. marts 2018 af Sluntegøj

Jeg prøvede i CAS og får c) til at være 2457.813997 


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. marts 2018 af AMelev

Jeg er ikke helt enig i de sidste decimaler i a) og b)

c) Du skal løse ligningen F(x) = 15% mht. x, hvor F(x) er fordelingsfunktionen for den pågældende normalfordeling.

Hvordan du gør det, afhænger af hvilket CAS-værtøj, du bruger.
I TI-Nspire får jeg
normCdf(0,2490,2520,60) ? 0.308538
1-normCdf(0,2600,2520,60) ? 0.091211
solve(normCdf(0,x,2520,60)=0.15,x) ? x=2457.81


Svar #6
12. marts 2018 af Sluntegøj

Tusind tak! Jeg brugte Maple, og afrundede lidt forkert, vi får det samme nu.


Skriv et svar til: Hjælp til spørgsmål b.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.