Matematik

Konfidensintervaller

12. marts 2018 af Sluntegøj - Niveau: A-niveau

a) = 410

b) = enten er det [398.0583;401.9417] eller også er det [408.0341;411.9659]

c) Der vil nok ikke ske det store i dette eksempel, andet end hvis stikprøven var større, så vil man være mere sikker i form af fordelingen af vægte?

d) Jeg forstår ikke helt det her spørgsmål.


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. marts 2018 af peter lind

c) Jo det ville der Konfidensintervallet er omvendt proportionalt med kvadratroden af n

d) ligger de 400 inden for konfidensintervallets grænser?


Svar #2
12. marts 2018 af Sluntegøj

Hej Peter Lind. Tak for svar.

Er mit svar i opgave a og opgave b rigtige? Jeg er i tvivl om opgave b, men synes [408.0341;411.9659] er realistisk ift. stikprøven. og dermed vil firmaets garanti ikke ligge i intervallet (opgave d). Er jeg på rette spor?


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. marts 2018 af peter lind

Jeg har ikke regnet efter men grænserne for konfidensintervallet er  m±u*σ/√n  hvor m er middelværdien og u er P{X<0,975)


Svar #4
12. marts 2018 af Sluntegøj

Ja den er jeg med på, men middelværdien, er det middelværdien fra opgave teksten dvs. 400 eller er det middelværdien (gennemsnittet) fra opgave a? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. marts 2018 af peter lind

Det er godt nok noget uklart; men hvis det er garantien (400g) du sætter som middelværdi, kan du ikke garantere at du får 400 g. Det må altså være de 410g du skal bruge


Svar #6
12. marts 2018 af Sluntegøj

Enig. Jeg har også regnet konfidensinterval som er [408.0341;411.9659] ifølge CAS med middelværdi 410. Og da 400 ikke er en del af konfidensintervallet så opfylder firmaet ikke den garanterede vægt på 400g. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. marts 2018 af SådanDa

Dit konfidensinterval ser meget smalt ud. Du har jo kun 10 observationer og en standadafvigelse på 20.

Så 410 ± 1,96·20/√10  ≈ 410 ± 12,4

Dit hedder ca. 410 ± 2, hvordan har du fundet frem til det? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. marts 2018 af AMelev

#0

b) = enten er det [398.0583;401.9417] eller også er det [408.0341;411.9659]

Her er noget galt. Konfidensintervallet skal angive de midterste 95%. Hvor får du de to intervaller fra?
Konfidensinterval \left [ 410-1.96\frac{20}{\sqrt{10}},410-1.96\frac{20}{\sqrt{10}}\right ]

Se evt. dette link.


Skriv et svar til: Konfidensintervaller

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.