Matematik

Bestem a og b

13. marts 2018 af Sarah3310 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan bestemmer jeg a og b uden brug af hjælpemidler?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. marts 2018 af AMelev

f er en potensfunktion

Indsæt (x1,y1) = (1,2) og x2,y2) =(5,7) i formlerne for a og b i en potensfunktion eller benyt ptensregression..


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. marts 2018 af mathon

\small \textup{division giver:}

                            \small \frac{y_2}{y_1}=\left ( \frac{x_2}{x_1} \right ) ^a

                            \small \log\left (\frac{y_2}{y_1} \right )=\log\left ( \frac{x_2}{x_1} \right )\cdot a

                            \small a=\frac{\log\left (\frac{y_2}{y_1} \right )}{\log\left ( \frac{x_2}{x_1} \right )}
\small \textup{og}

                            \small b=\frac{y_1}{{x_1}^a}


Svar #4
13. marts 2018 af Sarah3310 (Slettet)

Hvis jeg skal bruge log, er jeg jo nød til at bruge hjælpemidler?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. marts 2018 af mathon

\small \textup{...her menes formentlig uden regression ved CASberegning.}


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. marts 2018 af AMelev

Jeg havde overset, at der stod uden hjælpemidler.

For en potensfunktion er b = f(1) og det er fint at lande med a=log(...)/log(...) Det bliver hverken kønnere eller mere rigtigt (tværtimod) at blive omskrevet til decimaltal.


Skriv et svar til: Bestem a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.