Matematik

HJÆLP TIL MATEMATIK OPGAVE

13. marts 2018 af Kevino (Slettet) - Niveau: B-niveau

A = π *c*(a+b)

i denne opgave skal jeg isolére a, og jeg kan simpelthen ikke finde ud af det da jeg er rigtig dårlig til matematik.

Jeg kommer måske med nogle andre spørgsmål også 

PLZ HJÆLP :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. marts 2018 af Mathias7878

  \small A = \pi\cdot c\cdot (a+b)

  \small A = \pi\cdot c\cdot a+\pi\cdot c\cdot b

  \small A-\pi\cdot c\cdot b = \pi\cdot c\cdot a

  \small a = \frac{A-\pi\cdot c\cdot b}{\pi\cdot c }

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. marts 2018 af Anders521

#0 Må c være et hvilket som helst tal?


Svar #3
13. marts 2018 af Kevino (Slettet)

Hvad mener du?

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. marts 2018 af Anders521

#3 Må c gerne være nul?


Svar #5
13. marts 2018 af Kevino (Slettet)

C skal være c

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. marts 2018 af Anders521

#5 Hvad mener du?


Svar #7
13. marts 2018 af Kevino (Slettet)

Ja at du ikke skal ændre på ligningen, du skal bare isolére a ligesom Mathias har gjort ovenover

Brugbart svar (0)

Svar #8
13. marts 2018 af fosfor (Slettet)

Når du isolerer a, så dividerer du med c, på begge sider, hvilket er ugyldigt hvis c=0.

Derfor skal tilfældet c=0 klares seperat. Indsæt først c=0
A = π *0*(a+b)
A = 0                    <- dermed går a ud

Denne ligning kan kun løses hvis A=0. I afkræftende fald går det dermed galt uanset værdien af a, og derfor er der ingen løsning. Hvis A=0 gælder, så kan a være et hvilket som helst tal da ligningen ikke påvirkes af a (a gik jo ud ved indsættelse af c=0)

  Alt i alt er der 3 cases:
c er forskellig fra 0:         Se #1
c er 0 og A er 0:              a kan være hvilket som helst tal
c er 0 og A er ikke 0:       ligning har ingen løsning (så a kan ikke isoleres)


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. marts 2018 af Anders521

# 7 Isoleringen af a er ikke tilstrækkelig. Nu ses at a kan udtrykkes som en brøk. Du ved formentlig at  

                                                                       π= 3.1415926535 ...

men hvad så med c?


Svar #10
13. marts 2018 af Kevino (Slettet)

Men er den så i princippet ikke mulig at løse? Da a skal være et tal så? Fordi det var det jeg troede til at starte på

Brugbart svar (0)

Svar #11
13. marts 2018 af Anders521

Jo, du får opgaven løst af Mathias7878 i #1. Bogstavet a skal ikke været et tal, men kan repræsentere et tal og det samme gør sig gældende for b, c og som du kan se også π. Men kan c være et hvilket som helst tal?  


Brugbart svar (0)

Svar #12
13. marts 2018 af Mathias7878

HINT: man må ikke dividere med NUL, så hvilket tal må C IKKE være?

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #13
15. marts 2018 af SuneChr

Det er velkendt, at arealet A af en cirkel med radius r  er
                                                           A = \pir2
Lader vi radius svinde mere og mere ind mod centrum og længden derved får grænseværdien 0 ,
får cirklen heller ikke noget areal.
Man fristes jo så til at konkludere, ved at isolere \pi , at           \pi=\frac{\textup{A}}{\textup{r}^{2}}= \frac{0}{0} .


Brugbart svar (0)

Svar #14
15. marts 2018 af Mathias7878

Hvis du stadigvæk ikke forstod hintsne, så skal c være forskellig fra nul, dvs:

  \small a = \frac{A-\pi\cdot c\cdot b}{\pi\cdot c } \ \ \ \ c \neq 0

- - -

 

 


Svar #15
16. marts 2018 af Kevino (Slettet)

Nu kan jeg så give jer er nyt spørgsmål om andengradsligningen her -> x^2 + 3x - 4 = 0

Hvordan løser man den når a er x?


Brugbart svar (1)

Svar #16
16. marts 2018 af Mathias7878

Når der bare står x2, så er a = 1, fordi 1*x2 = x2. Tilsvarende hvis der nu stod -x2, så vil a = -1, fordi -1*x2 = -x2

- - -

 

 


Svar #17
16. marts 2018 af Kevino (Slettet)

ok tak, hvad med at bestemme 2 tal på en graf/funktion som ser ledes ud - f(x) = ax +b 

jeg skal bestemme tallen a og b, når jeg ved at grafen går gennempunkterne (1,0) og (3,4)


Brugbart svar (1)

Svar #18
16. marts 2018 af Mathias7878

Til næste gang: Når du har brug for hjælp til en ny opgave, så lav hellere en ny tråd.

Da du kender de to punkter, kan du vha. formlerne:

  \small a = \frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}

og

  \small b = y_1-ax_1

igennem

  \small (x_1,y_1) = (1,0) \ \textup{og} \ (x_2,y_2) = (3,4)

bestemme en forskrift for

  \small f(x) = ax+b

- - -

 

 


Skriv et svar til: HJÆLP TIL MATEMATIK OPGAVE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.