Fysik

Balmerserien

13. marts 2018 af Antonwild (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvad betyder balmerserien? Og hvordan adskiller den sig fra de andre serier der tilknytter sig hydrogenatomet?

Jeg søger ikke et direkte svar, som jeg bare kan bruge i min rapport. Jeg søger en forklaring på det, som jeg efterfølgende kan skrive med mine egne ord. Jeg har meget svært ved at finde noget på nettet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2018 af peter lind

Ifølge Bohrs atommodel kan energien fra brint udsendes i kvanter hf = En-Em = E0(1/n2-1/m2) Hvor n er et helt tal, son angiver tilstanden af atomet.

Overgangen til grundtilstanden er for n=1 og kaldes Lymanserien den er ultaviolet

Overgangen til tilstanden  n=2  kaldes Balmerserien Den er overvejnde synlig

Overgangen til tilstanden  n=3  kaldes Paschenserien   Den er infrarød


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. marts 2018 af Eksperimentalfysikeren

Der er 4 synlige linier i Balnerserien. De øvrige er ultraviolette.


Skriv et svar til: Balmerserien

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.