Fysik

Totalrefleksion

14. marts 2018 af lålål (Slettet) - Niveau: C-niveau

Vand har brydningsindekset 1,33 og en glasklods har brydningsindekset 1,61.

Hvilken overgang mellem glas og vand kan give totalrefleksion?


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. marts 2018 af Eksperimentalfysikeren

Snells lov siger: nisin(i) = nbsin(b),

hvor i angiver indfaldsvinklen og b brydningsvinkelen. Ved totalreflektion kan dette ikke opfyldes, fordi sin(b) så skulle være større end 1. Heraf kan du udlede svaret.


Svar #2
14. marts 2018 af lålål (Slettet)

Forstår ikke helt, kan du give et eksempel

Hvor skal tallene sættes ind?
 


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. marts 2018 af Eksperimentalfysikeren

Sæt b=90º. Det giver sin(b) = 1.

Du har så nisin(i) = nb. Du skal så finde ud af, hvilken af de to opgivne værdier, der er ni, og hvilken, der er nb.

Der er to muligheder. Prøv dem begge og se, om sin(i) får en værdi, der er mindre end 1.


Skriv et svar til: Totalrefleksion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.