Fysik

Gitterligning

14. marts 2018 af Holmo123 - Niveau: C-niveau

Hej jeg skal lave en opgave om lasers bølgelængde 

Jeg skal svare på 2 spørgsmål

Forklar hvordan gitterkonstanten kan findes uden gitter ligning 

Isoler λ i gitterligningen 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2018 af mathon

\small \textup{Gitterkonstanten findes ved at dividere 1 mm med antal streger pr. mm.}


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. marts 2018 af mathon

              \small \textup{Gitterligning:}           

                                        \small d\cdot \sin\left ( \varphi _n \right )=n\cdot \lambda

                                        \small \lambda =\frac{d\cdot \sin\left ( \varphi _n \right )}{n}
             


Svar #3
14. marts 2018 af Holmo123

Tusind tak for hjælpen

Har lige et ekstra spørgsmål 

Afstanden mellem rillerne kan ses som en gitterkonstant, så hvis vi måler på hvordan laserlyset bliver tilbagekastet kan vi bruge samme regnemetode som før til at finde gitterkonstanten. Her skal d så findes.

Uddyb hvordan d kan findes ved hjælp af gitterligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. marts 2018 af mathon

                                        \small d=\frac{n\cdot \lambda}{\sin\left ( \varphi _n \right )}


Skriv et svar til: Gitterligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.