Fysik

Hjælp til en fysikopgave

15. marts 2018 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Er der en, der kan hjælpe med nedenstående opgave?

Brudstykket består af aluminium, hvis varmefylde er 880 J/kg/°C. Det antages at halvdelen af den tabte mekaniske energi går til forøgelse af brudstykkets termiske energi. Brudstykkets masse er 55 kg.

Hvilken temperatur har brudstykket lige før nedslaget, hvis brudstykkets temperatur i højden 100 km var 50 grader? 

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2018 af Moderatoren


Svar #2
15. marts 2018 af annahansen2 (Slettet)

#1 Denne har jeg kigget på, men jeg forstår ikke hvordan man får 480 grader. Derfor spørger jeg


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. marts 2018 af mathon

\small \textup{Opgaven synes at v\ae re en forts\ae ttelse af }
https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1817929#1818225

 hvor g regnes konstant lig med 9.7 m/s^2 under faldet, hvilket jo giver lidt andre tal.


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. marts 2018 af mathon

\small \textup{Hvis det er tilf\ae ldet}
\small \textup{har du:}
                                \small \tfrac{1}{2}\cdot m\cdot g\cdot h=m\cdot c\cdot \Delta T

                                \small \tfrac{1}{2}\cdot g\cdot h=c\cdot \Delta T

                                \small \Delta T= \frac{g\cdot h}{2\cdot c}=\frac{\left (9 .7\; \tfrac{N}{kg} \right )\cdot\left ( 10^5\; m \right )}{2\cdot \left (880\; \tfrac{Nm}{kg\cdot C} \right )}=551{.}136\; C

\small \textup{dvs}
                                 \small T=50\degree C+551\degree C=601\degree C


Skriv et svar til: Hjælp til en fysikopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.