Fysik

Bestem temperatur af brudstykke

01. oktober 2016 af iamanonymous (Slettet) - Niveau: B-niveau

Brudstykket består af aluminium, hvis varmefylde er 880 J/kg/C. Det antages at halvdelen af den tabte mekaniske energi (altså 23.233.925 J) går til forøgelse af brudstykkets termiske energi. Hvilken temperatur har brudstykket lige før nedslaget, hvis brudstykkets temperatur i højden 100 km var 50 C?

Ved ikke helt hvordan jeg skal gøre :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2016 af mathon

       Du har ikke oplyst brudstykkets masse.


Svar #2
01. oktober 2016 af iamanonymous (Slettet)

Oh, det er 55 kg :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2016 af mathon

                  m\cdot c\cdot \Delta T=E                 

                  \Delta T=\frac{E}{m\cdot c}


Svar #4
01. oktober 2016 af iamanonymous (Slettet)

Tak!! Skal jeg så gøre sådan her?

delta T = 23.233.925 J / (55 kg * 880 J/kg/C) = 480 C

Men det her er jo temperaturændringen ikke? Synes dog ikke det ser helt rigtigt ud... :D


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. oktober 2016 af mathon

               \Delta T=T_{slut}-T_{beg}=480^{\circ}C

               T_{slut}=480^{\circ}C+T_{beg}

               T_{slut}=\left (480^{\circ}C \right )+\left (50^{\circ}C \right )=530C^{\circ}


Skriv et svar til: Bestem temperatur af brudstykke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.