Matematik

Simuleringer?

16. marts 2018 af hejgutter (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Sandsynligheden for at et ærtefrø vil spire er ca. 70%. Asbjørn sår 12 ærtefrø. Merle laver en graf med resultatet af 100 simuleringer. Merle siger, at hendes simuleringer tyder på at sandsynligheden for, at alle 12 ærtefrø spirer er ca 5%. Undersøg med beregning eller flere simuleringer, om sandsynligheden for, at alle 12 ærtefrø spirer er større end 5%, mindre end 5% eller præcis 5%

Hjælp?? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2018 af fosfor (Slettet)

Hvilket program bruger I til simulationer?


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. marts 2018 af AMelev

Hvis alle ærtefrø skal spire, skal både 1. og 2. og 3. og ..... og 11. og 12. spire.
Ved "Både-og" skal man gange sandsynlighederne, som for hver af disse er 70% = 0.7 (hvis du ikke kender denne regel, må du benytte simulation på fx 1000 gentagelser eller flere).


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. marts 2018 af SuneChr

Ved Merles forsøg skal sandsynligheden beregnes for netop 12 frø spirer.

Find værdien af   \binom{100}{12}\cdot (\frac{7}{10})^{12}\cdot (\frac{3}{10})^{88}   Afgør nu, om udregningen er < 5%, = 5% eller > 5%.
Læg mærke til, at sandsynligheden gælder netop 12 ud af 100 . 


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. marts 2018 af AMelev

#3 Spørgsmålet er, som jeg læser det, om sandsynligheden for, at ALLE Asbjørns 12 ærtefrø spirer er ca. 5%  - ikke om sandsynligheden for, at 12 ud af 100 frø spirer, er ca. 5 %.

På 9. klasses niveau kan man nok heller ikke forvente kendskab til binomonalfordelingen.


Skriv et svar til: Simuleringer?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.