Matematik

Differential-/integralregning

17. marts 2018 af MArk35 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal finde en parabel ud fra følgende information:

f(6)=600

f(15)=200

f'(6)=600

Jeg ved overhovedet ikke om det er muligt, men det er sådan jeg har aflæst figuren givet i opgaven. Min ide er selvfølgelig at finde a-,b og c-koefficenterne i parablens ligning: f(x)=ax^2+bx+c, ved hjælp af et ligningssytem med 3 ubekendte. Jeg har fundet de to første:

600=a(6)x^2 + b(6)x + c

200=a(15)x^2 + b(15)x + c

Men hvordan skal jeg opstille den sidste ligning ud fra de givne informationer. Som sagt ved jeg ikke om det overhovedet er muligt, men siden der ikke er andre informationer på min figur, kan jeg ikke finde på andet. Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2018 af peter lind

Du har altså 600 = a*62 + b*6 +c  og tilsvarende for den anden ligning

f'(x) = 2a*x +b

så det giver 600 = 2a*6+b


Svar #2
18. marts 2018 af MArk35 (Slettet)

Jeg ved ikke om jeg har gjort noget forkert, men det passer i hvert flad ikke med facit. Jeg har tegnet facit ind i et koordinatsystem, sammen med informationerne. Måske kan du gennemskue det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2018 af SuneChr

Får koefficienterne og konstantleddet

a=-\frac{5800}{81}\: \: \: \: b=\frac{39400}{27}\: \: \: \: c=-\frac{50200}{9}


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. marts 2018 af AMelev

Læg billeder af opgaven op i stedet for et Worddokument - ikke alle har Word, og det er også træls at få sin egen computer fyldt med en masse ligegyldige wordfiler, som hentes ned, før de kan åbnes.

Læg mærke til skrivefejlen i #0 Det er ikke 600=a(6)x^2 + b(6)x + c, men 600=a·6^2 + b·6 + c - du har jo erstattet x med 6.

Du har 3 ligninger med 3 ubekendte, som skal løses

600 = a·62 + b·6 +c og 200 = a·152 + b·15 +c og 600 = 2a·6+b (f '(6) = 600)

#2

Jeg har tegnet facit ind i et koordinatsystem, sammen med informationerne. 


Hvilke informationer har du tegnet ind? Hvad står h for? 

Jeg får samme resultat, som din g - det samme som #3
Læg lige et billede af selve opgaveformuleringen op.


Svar #5
18. marts 2018 af MArk35 (Slettet)

Jeg har også fået det rigtigt resultat nu, det er #3 der er løsningen. Jeg er vist bare kommet til at rode rundt i ligningerne. Undskyld ulejligheden.

Tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. marts 2018 af AMelev

Fint - men ikke flere Worddokumenter, vel?


Skriv et svar til: Differential-/integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.