Matematik

Parenteser

18. marts 2018 af Mie12345678 (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hej hvis man har et negativ tal og jeg skal fx regne det her styk ud: 14,1-(-2)^2= 10,1

Skal jeg altid have parents?

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2018 af 123434 (Slettet)

14,1-(-22)=14,1-(-2*-2)=14,1-4=10,1


Svar #2
18. marts 2018 af Mie12345678 (Slettet)

Hvis jeg fx ikke sat parents på vil det give en forskel?

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2018 af AMelev

Regningsarternes hierarki siger:
1. Funktioner, fx ^2, ^3 osv og √
2. Gange og dividere
3.Sum og differens
Hvis man vil gå mod hierarkiet (fx ved at tage -2 før man sætter i anden) så skal man sætte parentes om det, der først skal gøres.

Hvis du i dette eksempel ikke sætter parentesen, skal du altså først sætte i anden. Problemet er, vi ikke må have to tegn stående lige ved siden af hinanden, så jeg kan ikke bare fjerne parentesen her, men må sætte den anderledes

14,1-(-2^2)      Først ^2, så minus
= 14,1 -(-4)
= 14,1 + 4
= 18,1

Et andet eksempel:
-2^2 + 4*7 - 20    Først ^2 og gange før + og minus
= -4 + 28 -20
= 4

(-2)^2 + 4*7 - 20    Først(), så ^2 og gange før + og minus
4 + 28 -20
= 8


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. marts 2018 af ringstedLC

#1

14,1-(-22)=14,1-(-2*-2)=14,1-4=10,1

Sludder, - ikke *-, men gerne 14.1 - (-2*(-2)). 


Svar #5
18. marts 2018 af Mie12345678 (Slettet)

Fx til denne her regnestykke

(-4)*0,4+(-2)*0,8

Skal man huske parenteser?

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. marts 2018 af ringstedLC

\begin{align*} (-4)\cdot 0.4+(-2)\cdot 0.8=-4\cdot 0.4+(-2)\cdot 0.8 \end{align}

når du starter med " - " er der ikke noget at misforstå, dog undtaget potenser:

\begin{align*} (-4)^2\neq -4^2\\ 16\neq -16 \end{align}

Ofte skrives det omvendt:

\begin{align*} 0.4\cdot (-4)+0.8\cdot (-2) \end{align}

og så er parenteserne nødvendige, da man ikke må skrive to regnetegn efter hinanden, " • - ".


Skriv et svar til: Parenteser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.