Fysik

afbøjningsvinke

18. marts 2018 af Matematik10 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Folkens!

Jeg ville høre om der var en venlig sjæl som kunne hjælpe mig med at opgave 4 (vedhæftet som fil). Jeg har lavet opgave 3

200 linjer per millimeter = d = 5000 nanometer

600 linjer per millimeter = d = 1250 nanometer

Men ved ikke helt hvordan jeg skal regne opgave 4 ud? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2018 af peter lind

Filen er ikke vedlagt


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. marts 2018 af mathon

\small \textup{Beregning af afb\o jningsvinkel:}

                                            \small \varphi _n=\sin^{-1}\left ( \frac{n\cdot \lambda }{d} \right )\; \; \; \; \; \; \; -90\degree< \varphi _n< 90\degree

...
600 linjer per millimeter <=>  d = 1666,67 nanometer


Skriv et svar til: afbøjningsvinke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.