Matematik

Retvinklet trekant og sandsynlighed

19. marts 2018 af Holmo123 - Niveau: B-niveau

Om en retvinklet trekant oplyses at arealet er 24 og den ene katet er 6. Bestem de andre sidelængder 

Jeg ved ikke hvordan jeg skal løse denne opgave 

Antag at en bueskytte rammer plet i 90% af sine skud

. a) Hvor stor er sandsynligheden for, at hun rammer plet i 9 ud af 10 skud?

b) Hvor stor er sandsynligheden for, at hun rammer plet i 10 ud af 10 skud?

Hint: Hvad er den primære sandsynlighed p? Hvad er n og r i hvert af de to spørgsmål? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2018 af peter lind

Brug Pytagoras a2+b2=c2

Det er en binomialfordeling med n=10, p=0,9


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. marts 2018 af AMelev

a) Da det er en retvinklet trekant, kan den enekatete betragtes som grundlinje og den anden som højde.
Du ved at arealet er ½grundlinje·højde, og da du kender både areal og grundlinje kan du finde højden.
Når du har den, finder du hypotenusen vha. Pythagoras.

b) Hvis den primære hændelse ("succes") er at ramme plet, så er den primæsre sandsynlighed P(at ramme plet) = 90%.
n er antal gange eksperimentet (afskydning af pil) gentages.
r er antal gange, den primære hændelse indtræder.


Svar #3
19. marts 2018 af Holmo123

Tusind tak for hjælpen 

Har lige et ekstra spørgsmål 

I Danmark har ca. 42% af befolkningen boldtype 0. I en gymnasieklasse er der 25 elever.

a) Hvad er sandsynligheden for, at der i klassen er netop 10 elever med blodtype 0?

b) Hvad er sandsynligheden for, at der i klassen er højest 10 elever med blodtype 0? c)

Hvad er sandsynligheden for, at der i klassen er over 10 elever med blodtype 0? Hint:

Til a) og b) skal bruges de to formler,  om binomialfordeling (dem i TI-Nspire).


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. marts 2018 af AMelev

Her har du primærhændelsen som Blodtype 0, så primærsandsynligheden er p = P(blodtype 0) = ...
Eksperimentet, som gentages n gange er "undersøgelse af en elevs blodtype"
n = ...

X = antal med blodtype 0
a) P(X = r) (binompdf(n,p,r)                          r = ....
b) P(X ≤ r)  (binomcdf(n,p,r)                         r = .....  
c) P(X < r) = 1 - P(X ≤ r)                               r = .....


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. marts 2018 af peter lind

Her har du en binomialfordeling med n=25, p=0,42


Skriv et svar til: Retvinklet trekant og sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.