Fysik

Snorbølger

19. marts 2018 af Stjerneskud2016 - Niveau: C-niveau

Hej!

Jeg har lavet en fysik forsøg med snor som blev sættet i sving ved nogen forskællige frekvenser. Længden af snoren er 0,905 m og massen pr. længde er 86 mg/m. Jeg målte frekvensen for 1.overtone for forskællige lodbelastninger og skrev det ind i en tabel. Så skal jeg finde farten ved at bruge 2 formler først v = f*lambda og v = kvadratrod af F divideret med massen.

Da jeg regnede det med v = f*lambda, giver det god mening fordi massen pr. længde bliver større og hastigheden vokser.

Men når jeg prøver at regne det ud med formlen  v = kvadratrod af F divideret med massen, giver det et mærkeligt resultat. Når jeg ved 50 gramms lod regner: v=kvadratrod af 50g*9,82 m/sek./86= 2,38

Hvad er det jeg gør forkert?

Mange tak på forhånd!

Vedhæftet fil: 2018-03-19_21-15-09.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2018 af AngelOneOne

Hej,

Alle masserne skal omregnes til kg - 50 g = 0,05 kg og 86 mg = 0,000086 kg

Nå du putter de tal ind i formlen, får du 75,56 m/s ved 50 g.

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Svar #2
19. marts 2018 af Stjerneskud2016

Mange tak!

AngelOneOne


Skriv et svar til: Snorbølger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.