Matematik

Statistik - teststørrelse og kritiskværdi

21. marts 2018 af metteklindt1 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er der nogle der kan forklare hvordan man bruger vedhæftet billede? 

Skemaet bruges i forbindelse med udregning af om testsøtrrelsen er udenfor de kritiske værdier: 

Et svar lyder som føldende: kristisk værdier +-t a/2 = 0,025 = kritisk værdi er 1,96 

har følgende oplysnigner:

t= 5,133

forstår ikke hvordan den kritiske værdi kan være 1,96??? 

Nogle der kan forklare ovenstående? :-)

a

Vedhæftet fil: Billede1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2018 af AMelev

#0
Et svar lyder som føldende: kristisk værdier +-t a/2 = 0,025 = kritisk værdi er 1,96 

forstår ikke hvordan den kritiske værdi kan være 1,96??? 

Svar hvorfra? Jeg kan ikke gennemskue, hvad der skulle stå. Kan du ikke lige tage et billede af det. Umiddelbart lyder det til at have noget med normalfordelingen at gøre.

Teststørrelsen er et mål for, hvor langt de observerede værdier ligger fra dem, man ville forvente, hvis hypotesen gælder. Jo større den numeriske værdi er, jo længere ligger de observerede værdier fra de forventede, og jo mindre sandsynligt er det at få de observere værdier, selv om hypotesen gælder.

Hvornår man vil sige "Det er for usandsynligt til at hypotesen er troværdig", fastsættes med signifikansniveauet, som typisk er 5%. Hvis sandsynligheden for at få den beregnede teststørrelse er mindre end 5%, vil man vurdere, at afvigelsen mellem forventede og målte værdier er for stor til, at man vil acceptere hypotesen.

Den kritiske værdi er den størrelse, der svarer til signifikansniveauet, så hvis teststørrelsen er over den kritiske værdi, forkastes hypotesen.
Hvis testen er tosidet, deles signifikansniveauet op i 2 lige store dele (2½% til hver side), og der bestemmes så tilsvarende 2 kritiske værdier og khøjre. Hvis teststørrelsen t ligger mellem dem, accepteres hypotesen. Hvis t <  kvenstre eller t > khøjre, forkastes hypotesen.

Bemærk, at man aldrig med en test kan afgøre, om en hypotese er sand - kun om man tro på den eller ej. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. marts 2018 af AMelev

Se om vedhæftede kan bringe mere lys over tingene.


Skriv et svar til: Statistik - teststørrelse og kritiskværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.