Matematik

Hjælp

21. marts 2018 af mi28 - Niveau: C-niveau

Jeg har to opgave som jeg ahr svært med at forstå. Jeg vedhæfter opgaver her og jeg håber i kan hjælpe mig.

Opgave 1.

Avispapir

Danske aviser bliver trykt på avispapir der er fremstillet i Norge, Sverige eller Finland. Avispapiret bliver leveret i store ruller, der passer til den avis, der skal trykkes. Ekstra bladet bliver trykt i "udfoldet tilstand" som vist på skitsen til højre. En avis side i Ekstra Bladet her målene 280 x395 mm. Onsdag den 20. september 2017 havde Ekstra Bladet i alt 40 sider.

Fakta om rullen med avispapir.

*bredde- 790 mm

*vægt pr. ruller- 675 kg

*vægt pr.m^2-40 g

1. hvor mange eksemplarer af Ekstra Bladet kunne man fremstille af en rulle avispapir onsdag den 20.september 2017?

Vedhæftet fil: Udklip.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
21. marts 2018 af AMelev

Beregn først det totale papirareal af et Ekstrablad fra 20. sept.

Beregn derefter papirarealet af en papirrulle ud fra vægten.

Da bredden af pairrullen er det dobbelte af Ekstrabladets højde, er der ingen spild, så antallet af Ekstrrablade kan bestemmes som forholdet mellem avisryllens areal og Ekstrabladets totalareal.


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. maj 2020 af Haniadk

Hej
Har du fundet svaret? Jeg har den samme opgave og har brug for hjælp

Brugbart svar (1)

Svar #3
24. maj 2020 af ringstedLC


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. maj 2020 af ringstedLC

#1

Beregn først det totale papirareal af et Ekstrablad fra 20. sept.

Beregn derefter papirarealet af en papirrulle ud fra vægten.

Da bredden af pairrullen er det dobbelte af Ekstrabladets højde, er der ingen spild, så antallet af Ekstrrablade kan bestemmes som forholdet mellem avisryllens areal og Ekstrabladets totalareal.

#2: Beskriv præcis hvad du ikke forstår i ovennævnte.


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. maj 2020 af Haniadk

#4: efter mine beregninger får jeg: 1526 aviser.

395 x 280 = 11,06 m2 (areal)
11,06 x 40 = 0,4424 kg (En avis‘ vægt)

Rullens vægt: 675 kg
675 / 0,4424 = 1526

Mine beregninger ser ikke helt rigtige ud... kan du hjælpe?

Brugbart svar (1)

Svar #6
24. maj 2020 af AMelev

Du har sjusket med enhederne. 11 m2 svarer til arealet af et pænt stort værelse!

Areal af avisside er 395 mm · 280 mm = 0.395 m · 0.280 m = ..... m2

Vægt af 1 avis er ..... m2 · 40 g/m2 = ..... g = ...... kg

Bortset fra denne væsentige fejl, er din metode i orden.


Brugbart svar (1)

Svar #7
24. maj 2020 af Haniadk

#6: Tak, der var jeg uopmærksom.


Brugbart svar (1)

Svar #8
25. maj 2021 af ATybring

Jeg sidder med samme opgave og er stadig usikker på hvor mange aviser der er på rullen, er der en der kan hjæpe ???


Brugbart svar (1)

Svar #9
25. maj 2021 af ringstedLC

#8: Korriger metoden i #5 med anvisningerne i #6 og kom med et bud.


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. maj 2021 af ATybring

mit bud er:

3814 aviser.

areal 0,28*0,359 = 0,1106 

papir areal af et helt ekstra blad 0,1106*40 = 4,424 

papir rullens areal 675/0,04 =16875

antal aviser på rullen 16875/4,424


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. maj 2021 af Januar2021 (Slettet)

Til # 10

Dit resutat 3814 aviser er korrekt


Brugbart svar (0)

Svar #12
26. maj 2021 af ATybring

tak :DDDD


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.