Fysik

blandingstemperatur

21. marts 2018 af chewiie - Niveau: B-niveau

Hej jeg skal skrive en formel ud fra følgende men kan ikke helt se mig ud af det. 

Vi tager højde for varmeudveksling med den beholder (et kalorimeter), hvori vi foretager sammenblandingen. Ud over m1, m2, T1 og T2 samt fællestemperaturen (T_f,exp) skal vi nu også måle klotimeterets masse (m_kal) og dets begyndelsestemperatur (stuetemperaturen, T_stue) 

Opskriv en ligning for fællestemperaturen (indeholder C_v og c_kal) og definer systemet

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. marts 2018 af peter lind

Brug at afgivet energi er Q=m*c*ΔT hvor m er massen c er varmefylde og ΔT = T2-T1 er temperaturforskellen.

Regn dette ud for vandet i kalorimeteret Q1, Den tilsatte vand Q2 og kalorimeteret Q3. Der skal da gælder at

Q1+Q2+Q3=0 hvis manser bort fra vameudvekslingen med omgivelserne


Skriv et svar til: blandingstemperatur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.