Matematik

Den rigtige procedure?

23. marts 2018 af Mathian - Niveau: A-niveau

Jeg solver bare almindeligt på lommeregneren og trækker x1 fra 2pi når der er tale om cosinus, pi for x1 når der er tale om sinus, også lægger pi til for tangens? right? 


Svar #1
23. marts 2018 af Mathian

altså når jeg skal bestemme løsningerne i det givne interval . 


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. marts 2018 af PeterValberg

Jo, ... du mener da, at du vil trække x1 fra π, når det er sinus, ikke?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2018 af Soeffi

#0

1a) solve(cos(4*x)=0.4,x) ? x=1.5708*(n3-0.184505) or x=1.5708*(n3+0.184505)
2a) solve(2*sin(3*x+4)=0.5,x) ? x=2.0944*(n4-0.596404) or x=2.0944*(n4-0.176835)
3a) solve(3*tan(2*x-1)=5.,x) ? x=1.5708*(n6+0.646289)

1b) solve(cos(4*x)=0.4,x)|0≤x≤2*π ? x=0.28982 or x=1.28098 or x=1.86062 or x=2.85177 or x=3.43141 or x=4.42257 or x=5.00221 or x=5.99337
2b) solve(2*sin(3*x+4)=0.5,x)|0≤x≤2*π ? x=0.845289 or x=1.72403 or x=2.93968 or x=3.81843 or x=5.03408 or x=5.91282
3b) solve(3*tan(2*x-1)=5.,x)|0≤x≤2*π ? x=1.01519 or x=2.58598 or x=4.15678 or x=5.72758


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. marts 2018 af Soeffi

#3 
erstattes af → 

Svar #5
24. marts 2018 af Mathian

Tak for svar. 

#3 Hvordan fandt du frem til x-værdierne 


Svar #6
24. marts 2018 af Mathian

Tak for svar. 

#3 Hvordan fandt du frem til x-værdierne ? 


Skriv et svar til: Den rigtige procedure?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.