Matematik

Integral regning

23. marts 2018 af Aprovst71 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej har brug for lidt hjælp

Jeg er igang med opgave 3

Opgaven går ud på at finde arealet af tværsnittet af volden

Jeg er kommet frem til 11 n^2,  jeg fik to lange tal der skulle divideres det kune word-mat ikke finde ud , så tastede det ind på lommeregner og fik 11 m^2

mine nulpunkter er 0 og 11

spørgsmål 3.2

lyder hvor lang kan volden laves hvis der må bruges 1000 m^3 jord??

Er gået lidt i stå i opgave 3.3 og 3.4

Jeg vedhæfter opgaven


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. marts 2018 af mathon

\small \textbf{Opgave 3.1:}

\small \textup{F\o rst bestemmes sk\ae ringen mellem graferne \textbf{f} og \textbf{g}, som \textbf{ikke} har f\o rstekoordinat 0:}
                         
                       \small -0.05x^2 +0,5x=-0.05x

                       \small -0.05x(x-11)=0

                       \small x=11

\small \textup{Beregning af tv\ae rsnitsareal:}

                       \small A_{tv\ae r}=\int_{0}^{11}\left (f(x)-g(x) \right )\, \mathrm{d} x=\int_{0}^{11}\left (-0.5x^2+0.55x \right )\, \mathrm{d} x=11.0917

                       
                


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. marts 2018 af mathon

\small \small \textbf{Opgave 3.2:}

\small \textup{Voldl\ae ngde \textbf{L}:}
                       \small L=\frac{\textup{volumen}}{\textup{tv\ae rsnitsareal}}

                       


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. marts 2018 af mathon

\small \small \textbf{Opgave 3.3:}

\small \textup{Voldtykkelse \textbf{T}:}
                                   \small T(x)=-0.05x^2+0.55x
\small \textup{T}_{max}\textup{ kr\ae ver bl.a.}
                                   \small T{\, }'(x)=0


Svar #5
23. marts 2018 af Aprovst71 (Slettet)

Tak for svaret


Svar #6
23. marts 2018 af Aprovst71 (Slettet)

Jeg kan godt finde frem til -0,05 ved at differentiere funktionen g(x)

Jeg får at voldens tykkelse er 7

Har sagt følgende

-0,05x+0,4-0,05=0

her får jeg 7


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. marts 2018 af mathon

         \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! T(x)=f(x)-g(x)=-0.05x^2+0.5x-(-0.05x)=-0.05x^2+0.5x+0.05x=-0.05x^2+0.55x

         \small T{\, }'(x)=-0.1x+0.55=0

              \small x=5.5


Svar #8
23. marts 2018 af Aprovst71 (Slettet)

Tak


Skriv et svar til: Integral regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.