Matematik

udfyld tabellen

23. marts 2018 af yorgungozlerim - Niveau: B-niveau

To størrelser x og y er omvendt proportionale  

x      10    20

y     4           

udfyld resten af tabellen.

nogle der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2018 af fosfor (Slettet)

At x og y er omvendt proportionale betyder, at der for alle x, y gælder

y = a/x

Dvs.

20 = a/10
y2 = a/20

hvilket er 2 ligninger med 2 ubekendte.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. marts 2018 af ringstedLC

\begin{align*} a&=10\cdot 4\\ y_2&=\frac{a}{20} \end{align}


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2018 af OliverHviid

Man har 

x*y=k

herefter

y=k/x


Skriv et svar til: udfyld tabellen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.