Fysik

Strøm gennem hårtørre

24. marts 2018 af SJ199 - Niveau: B-niveau

Jeg har denne her opgave og er lidt i tvivl om nr 2 er rigtig.. nogen der gider sige om jeg har fået det rigtige resultat

I de følgende spørgsmål er apparaterne tilsluttet en stikkontakt, hvor spændingsforskellen mellem de to poler er U = 230 V. I virkeligheden er spændingen en vekselspænding, men vi regner som om, der er tale om en konstant jævnspænding

1. Strømmen gennem en kogeplade er I = 4,3 A.
Beregn den effekt, der afsættes i kogepladen
Beregn kogepladens energiforbrug på en halv time i kWh

- P=U*I=230 V*4,3 A=989 W

- E=P*t=989 J/s*1800 s=1780200 J=0,4945 kWh

2. En hårtørrer forbruger en elektrisk effekt på 1,5 kW. Beregn strømmen gennem hårtørreren

- I=PU=1500 W230 V=6,5 A


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. marts 2018 af Sveppalyf (Slettet)

1.

P = U * I

P = 230 V * 4,3 A = 0,99 kW

E = P * t

E = 0,99 kW * 0,5 h = 0,49 kWh

2.

P = U * I  <=>

I = P/U

I = 1,5 * 103 W / 230 V = 6,5 A


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. marts 2018 af Stygotius (Slettet)

Hvad er en "hårtørre" ???


Skriv et svar til: Strøm gennem hårtørre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.