Matematik

HS

25. marts 2018 af Mathian - Niveau: A-niveau

Amplituden:

A=310

Bestemmer b ud fra formlerne:

T=2\pi /b   f=1/T

50=1/T \rightarrow T=1/50

1/50= 2\pi /b\rightarrow 2\pi /0.02 = 314.159

310*sin(314.159x+c)+d

Kan nogen hjælpe mig med hvordan jeg kommer frem til c og d? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2018 af hesch (Slettet)

Der er jo ingen grafer eller lignende at kigge på. Det gør det lidt svært at hjælpe.

c er faseforskydningen ( eller faseforskellen ), men der skal to størrelser til, for at se en forskel. De kunne være to faser eller spænding og strøm.

Men altså i dit vedhæftede fremgår ikke et referencetidspunkt eller en referencefase, hvor fasen er 0º.

d er middelværdien af ac-spændingen over en periode. Du kan kalde det en overlejret dc-spænding.


Svar #2
25. marts 2018 af Mathian

Hm, har ikke fysik, du må gerne forklare det matematisk. Men det er selve opgaven? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2018 af hesch (Slettet)

I opgaven oplyses at  f = 50Hz.  Ud fra dette beregner du  at

b ( eller ω ) = 2 * π * f = 315.159.

Men opgaven oplyser ikke at at faseforskydningen fx er 50º, hvilket kunne give dig mulighed at omregne den til

c ( eller φ ) = 50º / 180º * π = 0.873 radianer.

Du kan ikke bestemme c, men blot i dit generelle udtryk angive at c = c, for du mangler oplysninger.

For at uddybe #1:  Hvis du nu havde geografi og blev spurgt:  Hvor langt er der til Ålborg? så ville du da spørge:  Hvorfra?

Afstande udmåles mellem to punkter, og faseforskydninger mellem to vinkler.


Svar #4
26. marts 2018 af Mathian

fantastisk, tak for afklaringen, det hjalp :)


Skriv et svar til: HS

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.