Fysik

Akut fysikhjælp!!! (fordampningevne)

28. marts 2018 af Caroline0813 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Mit formål lyder således: Bestemme værdien af fordampningsvarmen Lf for vand ved at fordampe vand med en dyppekoger.

Indtil videre har jeg en tabel med data over vandets masse på en vægt målt efter man har kogt med dyppekogeren i henholdsvis 60, 120, 180 sekunder osv. 

Hvordan skal jeg kunne regne Eel og bestemme fordampningsvarmen herfra 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2018 af mathon

Ved energibevarelse:

                                \small m\cdot L_{for}=P\cdot t

                                \small L_{for}=\frac{P\cdot t}{m}


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. marts 2018 af Sveppalyf (Slettet)

I dit skema med målingerne har du en kolonne med massen af vandet der er tilbage i bægeret samt en kolonne med tiderne. Du laver så to kolonner mere, en med massen af det fordampede vand og en med den tilførte varme. Massen af det fordampede vand finder du ved at tage massen af vandet i bægeret og trække det fra startmassen (massen til tiden 0 sekunder). Den tilførte varme finder du som P * t (eller U*I*t hvis det er det du har målt). Du laver så en graf for den tilførte varme som funktion af massen af det fordampede vand. Hældningen af denne graf er så Lfor ifølge #1.


Skriv et svar til: Akut fysikhjælp!!! (fordampningevne)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.