Fysik

Bestemmmelse af parallakse

28. marts 2018 af Caroline0813 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har nogle beregninger, der ser således ud: 

Bestem 2v = φ2 - φ1 = 22,3° - 13,1° = 9,2°

Bestem parallaksen v = ?

Bestem d = b/2= 7,31/2= 3.655

Bestem r = d/ Sin(v)=  3.655/ Sin(v)

De to værdier for r: ?

Men jeg har svært ved at regne de spørgsmål makeret med et spørgsmålstegn ud. 

Hvordan finder man eksempelvis de to værdier eller hvordan bestemmes parallaksen?


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2018 af sjls

Du mangler at sætte enheder på b, og uden at kunne tyde specielt meget fra det, du har lagt op, vil jeg gå ud fra, at det v, der nævnes i den første udregning, er det samme v som i den anden. Det må betyde, at v = 9.2grader/2, og når du har udregnet v, kan du blot indsætte det i dit udtryk for r.

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. marts 2018 af Eksperimentalfysikeren

Du har ikke omtalt, hvad bogstaverne står for. Derfor er der næsten umuligt at give et fornuftigt svar.


Skriv et svar til: Bestemmmelse af parallakse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.