Matematik

Jeg har brug for hjælp til en procent opgave

01. april 2018 af ASoulFromFarFarAway (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Je, hej. Så, jeg sidder med en opgave (til i overmorgen) som jeg ikke kan fine ud af, så er der nogle inteligente folk der kan hjælpe mig?

Opgaven er som følgende:

------------------------------------------------------------

Kameraet;

Nu - 12.999,00

Spar - 4.000,00

Før - 16.999,00

* Hvor mange procent er kameraet nedsat?

Et andet kamera er nedsat med 40% og koster nu 6.498 kr.

* Hvad var prisen på kameraet før udsalget?

---------------------------------------------------------------

Tudsind tak til dem der kan hjæle mig 


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. april 2018 af ringstedLC

\begin{align*} Besp._{(\%)}&=\frac{Besparelse\cdot 100}{F\o rpris}\\\\ F\o rpris&=\frac{Nupris\cdot 100}{(100-40)} \end{align}


Svar #2
01. april 2018 af ASoulFromFarFarAway (Slettet)

Mange gange tak!


Skriv et svar til: Jeg har brug for hjælp til en procent opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.