Matematik

Vektorer

05. april 2018 af Sarah3310 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg kan ikke finde ud af opg. c og d 

er der nogle der kan hjælpe mig?

Tak på forhånd 

Vedhæftet fil: IMG_0429.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. april 2018 af Mathias7878

Man ganger et tal k med en vektor som

  \small k\cdot \overrightarrow{a} = \binom{k\cdot a_1}{k\cdot a_2}

Et tal k ganges ind i en parentes ved at gange det med begge led:

  \small k\cdot (a+b) = k\cdot a+k\cdot b

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2018 af peter lind

Du skal bare gøre som med almindelig regning, Gang ind i parentserne og derefte træk sammen på resultatet


Svar #4
05. april 2018 af Sarah3310 (Slettet)

Oki tak


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. april 2018 af Mathias7878

c.

  \small 4\cdot (\overrightarrow{a}-3\cdot \overrightarrow{b})+2\cdot \overrightarrow{a} =\binom{4\cdot 2}{4\cdot 3}-\binom{3\cdot3}{3\cdot 2}+\binom{2\cdot 2}{2\cdot 3} = \binom{8}{12}-\binom{9}{6}+\binom{4}{6} = \binom{3}{12}

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

½(a + 2b) + ½(a - 2b) = 
½*a + ½*2b + ½*a - ½*2b = 
½*a + b + ½*a - b = 
½*a + ½*a + b - b =
(½ + ½)*a + 0 =
1*a =
a


Svar #7
06. april 2018 af Sarah3310 (Slettet)

Tusind tak!


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.