Matematik

forskrift til andengradspolynomium

08. april 2018 af emmaa22 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal løse denne opgave;

Grafen for et andengradspolynomium har toppunkt i punktet (3, 2). Desuden oplyses det, at grafen går gennem punktet (1, 4).
Bestem forskriften på formen f(x)=a*(x-h)^(2)+k

Er der nogen, der kan hjælpe mig i gang?
(Jeg må gerne bruge hjælpemidler)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2018 af ringstedLC

Indsæt toppunktet som (h,k). Indsæt punktet (1,4) som (x,f(x)). Beregn a.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. april 2018 af mathon

       \small y=a(x-h)^2+k     \small \small \textup{som er parablen y=ax}^2\textup{ parallelforskudt efter parallelforskydningsvektor }\bigl(\begin{smallmatrix} h\\k \end{smallmatrix}\bigr).

       \small y=a(x-3)^2+2     \small \textup{som er parablen y=ax}^2\textup{ parallelforskudt efter parallelforskydningsvektor }\bigl(\begin{smallmatrix} 3\\2 \end{smallmatrix}\bigr).

\small \textup{Endvidere skal g\ae lde, at }

       \small 4=a\cdot (1-3)^2+2


Svar #3
08. april 2018 af emmaa22 (Slettet)

Tak for hjælpen:)


Skriv et svar til: forskrift til andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.