Kemi

Hjælp til kemi

08. april 2018 af Caroline1971 (Slettet) - Niveau: A-niveau

a.     Hvad skal den formelle koncentration af en saltsyreopløsning være, for at pH bliver under 0?

b.     Hvad skal den formelle koncentration af en natriumhydroxidopløsning være, for at pH bliver over 14?

c.     Møder man nogensinde sådanne opløsninger i laboratoriet, tror I?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2018 af mathon

a.     Hvad skal den formelle koncentration af en saltsyreopløsning være, for at pH bliver 0?

        \small \textup{HCl er 100}\%\textup{ ioniseret.}

                 \small -\log\left ( \left [ H_3O^+ \right ] \right )=-\log\left (c_{HCl} \right )=pH

                 \small \log\left (c_{HCl} \right )=0

                 \small c_{HCl} =1\; M

\small \small \textup{pH under 0 betyder c}_{HCl}>1\; M.

                  


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. april 2018 af mathon

b.     Hvad skal den formelle koncentration af en natriumhydroxidopløsning være, for at pOH bliver 0?

                \small \small \textup{NaOH er 100}\%\textup{ ioniseret.}

                  \small -\log\left ( \left [ OH^- \right ] \right )=-\log\left (c_{NaOH} \right )=pOH

                      \small \log\left (c_{NaOH} \right )=0

                     \small c_{NaOH} =1

         \small \textup{pH over 14 betyder c}_{NaOH}>1\; M.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. april 2018 af mathon

c.     Møder man nogensinde sådanne opløsninger i laboratoriet, tror I?

        \small \textup{Ja men de anvendes oftest fortyndet.}


Skriv et svar til: Hjælp til kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.