Matematik

Hjælp til potensfunktion

10. april 2018 af Markus12312 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogen som kan give mig et hint til hvordan jeg kommer igang med den her opgave?'

En model for den årlige globale 2 CO -udledning er givet ved

p(t)=60.297*10^9*1,031^t

hvor P(t) betegner den årlige globale 2 CO -udledning (målt i tons) til tidspunktet t (målt i
år efter 1950).

Samtidig er en model for befolkningsudviklingen i verden givet ved

n(t)=6.72*10^(7)*t+2.594*10^(9)
hvor N(t) betegner befolkningstallet i verden til tidspunktet t (målt i antal år efter 1950).


b) Opstil en model, der beskriver den gennemsnitlige årlige 2 CO -udledning pr. person
(målt i tons) som funktion af tiden t (målt i år efter 1950), og benyt modellen til at
give et skøn over den gennemsnitlige årlige 2 CO -udledning pr. person i 2012.


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. april 2018 af Mathias7878

Divider de to funktioner med hinanden for at opstille en model, der beskriver den gennemsnitlige årlige CO2-udledning pr. person.

Den gennemsnitlig udledning i 2012 findes ved at indsætte t = 2012-1950 ind i den nye funktion.

- - -

 

 


Svar #2
10. april 2018 af Markus12312 (Slettet)

TUSIND tak - ved du måske hvad skøn helt nøjagtigt betyder?


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. april 2018 af Mathias7878

skøn = sådan ca.

- - -

 

 


Svar #4
10. april 2018 af Markus12312 (Slettet)

Det er den gennemsnitlige årlige 2 CO -udledning pr. person i 2012, ikke? Altså det sidste du skrev


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. april 2018 af Mathias7878

Jo.

- - -

 

 


Svar #6
10. april 2018 af Markus12312 (Slettet)

g(t) ? ((0.000002*(1.031)^(t))/(t02))

Kommer det til at hedde dette, når man dividere de 2 funktioner med hinanden?


Svar #7
10. april 2018 af Markus12312 (Slettet)

Hov der er sket en fejl.

Skal jeg trykke enter. og så er den nye model som jeg skal bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. april 2018 af Mathias7878

Ja og så indsætte t = 62

- - -

 

 


Skriv et svar til: Hjælp til potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.