Matematik

Trekant: Bestem længde, x, ud fra en sidelængde BC = 5

10. april 2018 af sofiaroth (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har forsøgt mig med alle tænkelige metoder, men jeg kan simpelthen ikke gennemskue nogle af opgaverne:

I trekant ABC er AB = x, AC = 2x og ∠A = 35

a) Jeg skal bestemme x, når BC = 5


b) Jeg skal bestemme x, når arealet af trekant ABC er 20.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2018 af Mathias7878

Kan du vedhæfte et billede af figuren?

- - -

 

 


Svar #2
10. april 2018 af sofiaroth (Slettet)

Kommer hér


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2018 af janhaa

a) cosinussetningen

5^2=(2x)^2+x^2-2*2x^2*\cos(35^o)

b)

A=20=0,5*2x^2*\sin(35^o)


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. april 2018 af Mathias7878

Brug cosinusrelationerne

  \small |BC| = \sqrt{|AB|^2+|AC|^2-2\cdot |AB| \cdot |AC| \cdot cos(A)}

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. april 2018 af Mathias7878

b)

Brug arealformlen

\small T = \frac{1}{2}\cdot |AB| \cdot |AC| \cdot sin(A) = 20

- - -

 

 


Svar #6
10. april 2018 af sofiaroth (Slettet)

Hej, jeg har prøvet mig frem med begge jeres metoder, og jeg skulle gerne få et tal som svar, men hvis jeg solver mht begge metoder (hver for sig) siger den "undef" og i Mathias' kommer med med 4 mulige svar.

Hvad gør jeg forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. april 2018 af Mathias7878

i b) ? 

- - -

 

 


Svar #8
10. april 2018 af sofiaroth (Slettet)

og i opgave b har jeg to variable, så jeg kan ikke lave den på den "traditionelle metode"


Svar #9
10. april 2018 af sofiaroth (Slettet)

Svar 6 er til opgave a


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. april 2018 af Mathias7878

I opgave b) har du kun EN variabel x. 

  \small T = \frac{1}{2}\cdot |AB| \cdot |AC| \cdot sin(A) = 20

hvoraf

  \small |AB| \cdot |AC| = x\cdot 2x = 2x^2

- - -

 

 


Svar #11
10. april 2018 af sofiaroth (Slettet)

Jeg synes bare ikke, at svaret giver nogen mening. Du må endelig skrive, hvis du ville skrive det ind på en anden måde (se fil)


Svar #12
10. april 2018 af sofiaroth (Slettet)

Filen er her


Brugbart svar (0)

Svar #13
10. april 2018 af Mathias7878

a)

\small |BC| = \sqrt{|AB|^2+|AC|^2-2\cdot |AB| \cdot |AC| \cdot cos(A)} = \sqrt{5^2+(2\cdot 5)^2-2\cdot 5\cdot 2 \cdot 5\cdot cos(35^\circ)}

           \small = 6.5639

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #14
10. april 2018 af Mathias7878

Du skal indsætte \small \angle A = 35^\circ og husk at regne i grader.

- - -

 

 


Svar #15
10. april 2018 af sofiaroth (Slettet)

Hvis jeg gør som du har gjort i svar 13 får jeg = 14.7


Svar #16
10. april 2018 af sofiaroth (Slettet)

Fik rettet til grader - nu giver det 6.5! Perfekt


Brugbart svar (1)

Svar #17
10. april 2018 af AMelev

#6 Det er den samme metode, der er angivet i #3 og #4.
Har du tjekket, at du regner i grader og ikke radian? 


Brugbart svar (1)

Svar #18
10. april 2018 af Mathias7878

Jeg får 5.90499. Regner du i grader?

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #19
27. april 2018 af pernillenielsen1 (Slettet)

Hvordan kan i bare sætte 5 ind som x, altså som længden af AB? I skal jo netop finde x. 

5 er længden af BC 

x er længden af AB

2x er længden af AC

Efter som figuren viser at siden AB er kortere end BC, vil 5 jo aldrig kunne være længden af BC.

Eller er det bare mig??


Brugbart svar (0)

Svar #20
27. april 2018 af Mathias7878

#19 hvilken opgave?

- - -

 

 


Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.