Matematik

x^2 test

12. april 2018 af Sørenssssss (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har brug for hjælp til denne opgave:

En mønt kastes 300 gange for at undersøge, om sandsynligheden for at få plat og krone er lige store. Resultatet er eksperimentet er:

Plat: 169

Krone: 131

Beregn teststørrelsen og p-værdi 

Jeg har beregnet testørrelsen ved at bruge denne formel x^2= Σ(obs-for)^2/for

obs= observerede

for= forventet 

Og jeg har fået den til 4,8 

Hvordan beregner jeg p-værdi?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2018 af AMelev

p-værdien er P(X ≥ 4.8)
Du kan bestemme den kumulerede frekvens for chi^2 af 4.8 og trække resultatet fra 1, eller du kan bestemme den kumulerede frekvens fra 4.8 til ∞.

Hvordan du i praksis gør det, afhænger af dit CAS-værktøj.


Svar #2
12. april 2018 af Sørenssssss (Slettet)

Hmmm altså jeg bruger inspire

Nu er jeg helt gal på den- Forstår ikke helt, hvad du mener?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2018 af AMelev

OK.
Antal frihedsgrader f = antal søjler i obs -1 = 2 - 1= 1

I TI-Nspire vælger du i Katalog χ²Cdf( med dobbeltklik og indtaster nedre grænse, øvre grænse og antal frihedsgrader
χ²Cdf(q,∞,1)

Testen er en Goodness of Fit, så du kunne også fra start i Katalog have valgt χ²GOF  og indtastet χ²GOF obs,forv,1.
Så kunne du hente teststørrelsen son stat. χ² og p-værdien som stat. Pval


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. april 2018 af PeterValberg

#0 

Se eventuelt video nr. 18 og 21 på denne videoliste < LINK >
(sidstenævnte er omkring χ2 GOF test i TI-nspire)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: x^2 test

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.