Matematik

Bestem tallene a og b.

14. april 2018 af Karoline444 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har jeg gjort dette rigtigt?
- Opgaven er som bilag

Startværdien → b = f(0).

vi skal starte med at finde a.

(x1,y1) = (0,8) og (x2,y2) = (3,64)

a=y2−y1/x2−x1

a = 64-8/3-0)
a = 18,666

og så skal vi finde b med formlen,

b = y2−a*x2

b = 64-18,666*3
b = 8,002


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2018 af Mathias7878

Nej, fordi det er jo ikke en lineær funktion, hvorfor de formler, du har brugt, ikke kan anvendes i denne konkrete sammenhæng.

I opgavebeskrivelsen fortælles det, at grafen er en eksponetiel voksende funktion på formen f(x) = bax.

Brug da formlerne

  \small a = \sqrt[x_2-x_1]{\frac{y_2}{y_1}}

samt

  \small b = \frac{y_1}{a^{x_1}}

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. april 2018 af mathon

\small \textup{her har du:}

                      \small \frac{64}{8}=a^{3-0}

                      \small \frac{2^6}{2^3}=a^3

                      \small 2^{6-3}=a^3

                      \small 2^3=a^3

                      \small a=2
...

                      \small b=\frac{y_1}{2^{x_1}}=\frac{8}{2^0}=\frac{8}{1}=8


Svar #3
14. april 2018 af Karoline444 (Slettet)

ahhh, det giver mening. Tak.
Og så er b = 1?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. april 2018 af mathon

                             \small b\cdot a^{x_1}=y_1

                 Er 
                             \small \small {\color{Red} \textbf{1}}\cdot 2^0=8\textup{ ?}


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. april 2018 af AMelev

#0 Det er god ide at læse de svar, man får. 
Du fik formlen for a i https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1825022.

#3 b = f(0). Et punkt på grafen er (x.,f(x)), så når du har punktet (0,8) er 0 = x og 8 = f(x) = f(0).


Skriv et svar til: Bestem tallene a og b.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.