Matematik

Bestemme en vinkel

14. april 2018 af Stjerneskud2016 - Niveau: A-niveau

Hej!

Jeg forstår ikke hvordan jeg skal bestemme vinkel A i a) når jeg ikke kender vinkel B eller C.

Mange tak på forhånd!

Vedhæftet fil: 2018-04-14_22-31-22.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2018 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. april 2018 af mathon

                                    \small A=\cos^{-1}\left ( \frac{b^2+c^2-a^2}{2bc} \right )


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. april 2018 af Mathias7878

a) Når man kender alle siderne i en trekant, kan man bruge cosinusrelationerne til at bestemme vinklerne.

b) Brug

   \small T = \frac{1}{2}\cdot |AB| \cdot |AC| \cdot sin(A)

c) Brug sinusrelationerne.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. april 2018 af mathon

c)
                           \small \frac{\left | BD \right |}{\sin(A)}=\frac{\left | AB \right |}{\sin\left ( 120 \degree \right )}

                           \small \left | BD \right |=\frac{ \sin(A)}{\sin\left ( 120 \degree \right )}\cdot13


Skriv et svar til: Bestemme en vinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.