Matematik

Finde R(x) og O(x)

15. april 2018 af Yaksi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med en opgave, hvor jeg bare ikke kan komme videre. Syntes der mangler lidt informationer...

Nogen som kan hjælpe?

I en modebutik har de fundet ud af, at der i hver uge er en sammenhængen mellem antal kunder x og afsætningen og omkostningerne. Det betyder, at: 

Deres pris-/afsætningsfunktion har forskriften p(x) = −0,002x + 4 

Deres omkostningsfunktion har forskriften C(x) = x + 300 
 
Der regnes i 1.000 kr.  

1. Bestem en omsætningsfunktion R(x) 
 
Omsætning = pris * afsætning 
 
2. Bestem en overskudsfunktion O(x) 
 
Overskud = omsætning - omkostning 
 
3. Bestem det antal kunder, der giver det største overskud. 
 
4. Diskutér, hvad en realistisk definitionsmængde vil være for overskudsfunktionen O(x) 


Skriv et svar til: Finde R(x) og O(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.