Matematik

Panserformlen

16. april 2018 af Mathian - Niveau: A-niveau

Er panserformlen komplet irrelevant til den skriftlige eksamen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2018 af Mathias7878

 Ja, fordi man ville kun kunne komme til at støde på en opgave, hvor man kunne bruge den, hvor du også har hjælpemidler, og så bruger du jo bare dem i stedet for.

- - -

 

 


Svar #2
17. april 2018 af Mathian

Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

                                 y'(x) = a(x)y(x) + b(x)            - Saml y(x) og y'(x) på en side, og gang med e-A(x)
y'(x)e-A(x) - a(x)y(x)e-A(x) = b(x)e-A(x)                    - Integrer (brug produktreglen omvendt på venstre side)
                         y(x)e-A(x) = ∫b(x)e-A(x)dx + k         - Isoler y(x)
                                  y(x) = eA(x)(∫b(x)e-A(x)dx + k)

Til mundtlig eksamen er der heller ingen grund til at huske den,
da det er tilstrækkeligt og nemmere at huske
  1. Differentialligninens form:   y'(x) = a(x)y(x) + b(x)
  2. At det er e-A(x) man skal gange med
  3. At man kan integrere med produktreglen


Skriv et svar til: Panserformlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.