Kemi

HAR VIRKELIG BRUG FOR HJÆLP MED DISSE, A + B ER LAVET

18. april 2018 af lokus (Slettet) - Niveau: C-niveau

Der afvejes 3,35 g fast magnesiumnitrat-vand(1/6). Stoffet opløses i demineraliseret vand i en 500 mL målekolbe, hvorefter der fyldes til stregen med demineraliseret vand og rystes.

a)  Opskriv reaktionsskemaet for opløsning af fast magnesiumnitrat-vand(1/6) i vand.

b)  Beregn den stofmængdekoncentrationen af magnesiumnitrat i den fremstillede opløsning.

Indholdet fra målekolben hældes ud i et bægerglas, og der tilsættes 250mL vand.

c) Beregn stofmængdekoncentrationen af magnesiumnitrat i opløsningen..
Der tilsættes 100 mL 0,15 M kaliumhydroxid, hvorved der forløber en fældningsreaktion.

d)  Opskriv reaktionsskemaet (både med og uden) tilskuerioner for fældningsreaktionen.

e)  Gør ved hjælp af en beregning rede for, hvilket stof der er den begrænsende mængde i fældningsreaktionen.

f)  Beregn massen af det faste stof, der udfældes.


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. april 2018 af AngelOneOne

c) laver du på samme måde som du har lavet b). Du har bare volument 750 mL i stedet for 500 mL

d)

Mg+(aq) + NO3-(aq) + K+(aq) + OH-(aq) → MgOH(s) + K+(aq) + NO3-(aq)
Mg+(aq) + OH-(aq) → MgOH(s)

e)

n_{KOH} = \frac{Mw_{KOH}\cdot M_{KOH}}{\frac{1000 mL/L}{100 mL}}=\frac{56,1056\cdot 0,15}{10}=0,842mol

Da reaktionen foregår 1:1, er den laveste stofkoncentration den begrænsende faktor. Dvs du sammenligner de 0,842 mol, med det antal mol MgNO3 som du har beregnet i c. Den laveste koncentration er den begrænsende mængde.

f)
Du får (teoretisk) dannet det antal mol MgOH, som er lig med antal mol af den begrænsende faktor. Du ganger derfor antal mol af den begrænsende faktor, med molvægten af MgOH.

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Svar #2
18. april 2018 af lokus (Slettet)

Mange tak for dine svar, men hvilken formel er det du bruger ved opgave e


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2018 af AngelOneOne

Hej,

Det er også helt galt... 

Det skulle have været:

n_{KOH}/100mL=\frac{0,15}{10}=0,015

Du har altså 0,015 mol KOH i 100 mL.

Beklager - Den anden formel regnede ud hvor mange gram KOH du havde i 100 mL

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Skriv et svar til: HAR VIRKELIG BRUG FOR HJÆLP MED DISSE, A + B ER LAVET

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.