Matematik

Hjælp til sansydnlighedsrennging

19. april 2018 af Amalie1234324 - Niveau: B-niveau

Hej er startet på sandsynlighedsregning og forstår ikke særlig meget af det:

((n!)/(r!(n-r)!))

334
a)K(n,r)   --> K(52,3)
((52!)/(3!*(52-3)!))=22100.

Hej skal få svaret til 3/13, men kan ikke finde ud af det. Nogen der kan hjælpe

Har vedhæftet filen

Vedhæftet fil: opgave hjælp.PNG

Svar #1
19. april 2018 af Amalie1234324

I behøver ikke hjælpe med det hele bare lige den første så jeg forstår den og kan komme videre


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. april 2018 af janhaa

a)

P = 16/52 = 4/13


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2018 af sarah2002 (Slettet)

Billedkortene er dem der har et billede, det vil sige kongerne, dronningerne og bønderne. Der er tre af hver farve, det vil sige at der er 12 i alt. Der er 52 kort. Så du har 12 ud af 52, altså 12/52 = 3/13

Brugbart svar (1)

Svar #4
20. april 2018 af PeterValberg

Mht. spørgsmål b, så er det ikke helt klart, hvad der skal findes sandsynlighed for.
Hvis "det" i spørgsmålet henviser til Opgaveformuleringen i starten, så er "det" et 
tilfældigt trukket kort, og sandsynligheden for at det er et hjerterkort er 13/52.
Men skal spørgsmålet forstås som en forlængelse af a), så er "det" pludselig et
billedkort, og dem er der kun kun 3 af i hver kulør, så sandsynligheden er 3/52.
(jeg tror, at der tænkes på et tilfældigt kort, der ikke nødvendigvist er et billedkort)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. april 2018 af Soeffi

#0 ...forstår ikke særlig meget af det: n!/(r!(n-r)!)

De formler, som du hentyder til, har du reelt ikke brug for, hvis der kun trækkes eet kort. Hvis vil bruge Kn,r, så får du i a): Sandsynlighed = gunstige/mulige = K12,1/K52,1 = 12/52 = 3/13.


Skriv et svar til: Hjælp til sansydnlighedsrennging

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.