Matematik

Underlig eksponentiel reggresion

19. april 2018 af emma2140 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle. 

Når jeg laver en eksponentiel regression i Excel, for at kunne bestemme a, får jeg flg. ligning:

y = 2E-47e^0,0589x

Normalt, de gange jeg har foretaget en regression i excel, får jeg en ligning, der svarer til forskriften for den funktion, jeg arbejder med. Denne gang kan jeg dog ikke få y = 2E-47e^0,0589x til at passe med eksp. forskriften der lyder y = b*a^x. Jeg vil gerne aflæse a i ligningen, kan bare hverken se hvad der er a eller b i denne ligning som jeg får givet.

Håber nogen kan forklare mig hvad der foregår. Har vedhæftet et billede, hvis der skulle være tvivl om hvad jeg mener. 

På forhånd tak, hilsen Emma :)  

Vedhæftet fil: Skærmbillede (6).png

Brugbart svar (1)

Svar #1
19. april 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Det ligner noget med nogle årstal, ikke sandt?

Prøv at lade x betegne antal år efter 2005 så datasættet bliver

0 43000
1 45900
2 48700
3 51600
4 54700
5 57800


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. april 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Altså jeg får

y = 40703,80 * e0,058942x

Hvis vi gerne vil have det til at have formen y = b*ax, må vi lige skrive lidt om:

y = 40703,80 * (e0,058942)x  <=>

y = 40703,80 * 1,06071x

Så du har

b = 40703,80

a = 1,06071


Svar #3
19. april 2018 af emma2140 (Slettet)

Du har helt ret, jeg skulle ændre årene til 0 - 5. Det gav den samme slags ligning som dig, dog fik jeg 43175 og ikke 40703,80 som du fik (a gav det samme som du fik) men det går jeg med og derefter kunne jeg gøre som du har vist. 

Jeg forstår intet af hvad det e betyder eller indebærer men nu har du givet mig en guideline til at få det løst, hvilket er det vigtigste ift. den skriftlige eksamen og det er jeg meget glad for. Mange tak for hjælpen! 


Skriv et svar til: Underlig eksponentiel reggresion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.