Matematik

vandforbrug

21. april 2018 af Shahdalban15 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

jeg jeg har 4 spørg smål jeg ved ikke hvordan man regner det

på den første spørgsmål jeg prøvet at brgende v og d men det ku jeg ikke det gik gelt 

og i den anden jeg ved ikke hvordan jeg skal tegne koordinatsystemet på geogebra. i den trjde jeg forstår den ikke og det er det samme med 4 så jeg håber i kan hjælpe mig med forstår og ved hvordan man regner v og d


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2018 af mathon

1.
            \small V=0.03\cdot 22^2\cdot \sqrt{7}


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2018 af mathon

3.
            \small d=\sqrt{\frac{V}{0.075}}

            \small d_{max}=\sqrt{\frac{40}{0.075}}


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. april 2018 af mathon

4.
           \small \small d=\sqrt{\frac{V}{0.03\cdot \sqrt{a}}}

           \small \small \small d=\sqrt{\frac{24}{0.03\cdot \sqrt{4}}}

           


Svar #5
21. april 2018 af Shahdalban15 (Slettet)

tak men jeg ved ikke vordan skal jeg tegne koordinatsystemet


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. april 2018 af mathon

              • tegn koordinatsystemet
              • ud ad x-aksen afsætter du dyssediameteren i mm
              • op ad y-aksen afsætter du vandmængden i m3 pr time.


Svar #7
21. april 2018 af Shahdalban15 (Slettet)

okay tak


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. april 2018 af mathon

\small \textup{"sildeben"}

                                                  \small \begin{array} {c|c} \textbf{{\color{Red} d}}&\textbf{{\color{Blue} V}}\\ \hline 16&19.2\\ \hline 18&24.3\\ \hline 20&30\\ \hline 22&36.3\\ \hline 24&43.2\\ \hline 26&50.7 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. april 2018 af ringstedLC

GeoGebra:

Tegneblok, xAkse, Navn: Dyssediameter (mm), yAkse, Navn: Vandmængde (m^3)

Indstillinger, Afrunding: 3 decimaler

Inputfelt: V(d) = 0.075 * d^2 , 16 ≤ d ≤ 26


Skriv et svar til: vandforbrug

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.