Matematik

Genopfriskning - trigonometri

21. april 2018 af Mathian - Niveau: A-niveau

IACI = 4 

arealet af trekanten ADE 24 / 1/2 = 12 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2018 af Mathias7878

1)

  \small 24 = 0.5\cdot 6 \cdot |AC|

  \small 24\cdot 2 = (0.5\cdot 6 \cdot |AC|) \cdot 2

  \small 48 = 6\cdot |AC|

  \small |AC| = \frac{48}{6} = 8

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2018 af StoreNord

AABC =½·6·AC=24    find AC


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2018 af Mathias7878

2) På grund af at de to trekanter er ensvinklede haves, at

  \small k = \frac{B_h}{D_h} = \frac{6}{4} = 1.5

hvoraf

  \small |AE| = \frac{|AC|}{k} = \frac{8}{1.5} = 5\frac{1}{3}

dvs

  \small T_{ADE} = 0.5\cdot D_h\cdot |AE| = 0.5\cdot 4\cdot 5\frac{1}{3} = 10\frac{2}{3}

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. april 2018 af StoreNord

arealet af trekanten ADE?     
                                      både grundlinjen og højden er divideret med 6/4.


Svar #5
21. april 2018 af Mathian

Hvorfor ganger du med 2 Mathias ? 

Formlen for en retvinklet trekant: 1/2*h*g= a ? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. april 2018 af Mathias7878

Jeg ganger blot med 2, fordi så forsvinder en halv på højre siden. Du behøves ikke at gøre det.

- - -

 

 


Svar #7
21. april 2018 af Mathian

48/12 = 4


Svar #8
21. april 2018 af Mathian

ja, det opdagede jeg. :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. april 2018 af Mathias7878

1)

  \small 24 = 0.5\cdot 6 \cdot |AC|

  \small 24 = 3 \cdot |AC|

  \small |AC| = \frac{24}{3} = 8

- - -

 

 


Svar #10
21. april 2018 af Mathian

Ok, overbevist. Tak. 


Svar #11
21. april 2018 af Mathian

Synes det er nogle dumme tal . 


Svar #12
21. april 2018 af Mathian

Når man tænker på det er uden hjælpemidler.


Brugbart svar (0)

Svar #13
21. april 2018 af StoreNord

Præcise tal, såsom brøker, er ikke dumme.


Skriv et svar til: Genopfriskning - trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.