Matematik

Bevis differentialligning y'=ay+b

25. april 2018 af sarahansen15 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogle der kan hjælpe med dette bevis?

Differentialligningen: y'=ay+b


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

                     y' = ay + b              saml alle de led der indeholder y på samme side
              y' - ay = b                      gang med e-ax på begge sider
e-ax y' - e-ax ay = e-ax b              integrer på begge sider (ved at bruge produktreglen omvendt på venstre side)
               e-ax y = -e-ax b/a + k     isoler y
                      y = eax(-e-ax b/a + k)
                      y = keax - b/a


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. april 2018 af PeterValberg

Se eventuelt video nr. 11 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
25. april 2018 af sarahansen15 (Slettet)

Tak, men differentialligningen er omvendt i video 11, så ved ikke hvordan jeg skulle kunne lave på den

Brugbart svar (1)

Svar #4
26. april 2018 af PeterValberg

I videoen er det:       y' = b - ay
i dit tilfælde er det:   y' = b + ay

Det er sådan set ét lille minus, du skal holde øje med i videoen
og tænke plus i stedet for :-) ellers er det samme fremgangsmåde.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Bevis differentialligning y'=ay+b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.