Matematik

Trigonometri

29. april 2018 af Stjerneskud2016 - Niveau: A-niveau

Hej!

Hvad har jeg gjort forkert i den sidste opgvade med at bestemme linjen v_B?

Mange tak på forhånd!

Vedhæftet fil: 2018-04-29_10-25-27.png

Svar #1
29. april 2018 af Stjerneskud2016

Opgaven

Vedhæftet fil:2018-04-29_10-25-45.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

Du laver en slutparentes for Solve efter den første brøk i sidste linje.


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. april 2018 af mathon

b)

               \small v_B=\frac{1}{a+c}\cdot \sqrt{ac\cdot \left [ (a+c)^2-b^2 \right ]}

               \small \small v_B=\frac{1}{39}\cdot \sqrt{350\cdot \left ( 39^2-27^2 \right )}


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. april 2018 af mathon

a)

          \small A=\cos^{-1}\left ( \frac{b^2+c^2-a^2}{2bc} \right )

          \small B=\cos^{-1}\left ( \frac{a^2+c^2-b^2}{2ac} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. april 2018 af mathon

eller:
           da vinkelhalveringslinjens fodpunkt D deler den vinklen modstående side i to stykker, som er
           proportionale med de sider, der indeslutter vinklen.

           \small \frac{\left |AD \right |}{\left | DC \right |}=\frac{25}{14}

           \small \frac{\left |AD \right |}{27-\left |AD \right |}=\frac{25}{14}

           \small \left | AD \right |=\frac{225}{13}

          og ved brug af sinusrelationen:

           \small \frac{v_B}{\sin(A)}=\frac{\left | AD \right |}{\sin\left ( \tfrac{B}{2} \right )}

          \small v_B=\frac{\sin(A)}{\sin\left ( \tfrac{B}{2} \right )}\cdot \left | AD \right |

          \small v_B=\frac{\sin(A)}{\sin\left ( \tfrac{B}{2} \right )}\cdot\frac{225}{13}


Svar #7
29. april 2018 af Stjerneskud2016

Jeg har prøvet med at regne med sinusrelation. men det giver et mærkeligt svar ca. -13

mathon     guuoo2


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. april 2018 af mathon

#7

         \small A=30.9320\degree

         \small B=82.4478\degree             \small \tfrac{B}{2}=41.2239\degree                 

          \small v_B=\frac{\sin(A)}{\sin\left ( \tfrac{B}{2} \right )}\cdot\frac{225}{13}=\frac{\sin(30.9320\degree)}{\sin\left ( 41.2239\degree \right )}\cdot\frac{225}{13}=13.4999\approx 13.5

\small \textbf{n\aa r CASv\ae rkt\o jet er indstillet til vinkelm\aa let DEGREE}


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. april 2018 af mathon

#7
               \small v_B=\frac{1}{a+c}\cdot \sqrt{ac\cdot \left [ (a+c)^2-b^2 \right ]}

               \small v_B=\frac{1}{39}\cdot \sqrt{350\cdot \left ( 39^2-27^2 \right )}=\frac{1}{39}\cdot \sqrt{277200}=13.4999\approx 13.5


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.