Fysik

Fysikopgave

01. maj 2018 af mortenerstabil (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogle som kan hjælpe mig med delopgave d?

Jeg har løst de andre opgaver, men mangler bare d.

Jeg kan ikke rigtig forstå, hvordan opgaven skal løses, så jeg håber at der er nogle, som vil hjælpe mig.

Opgaven er vedlagt som et billede.

Vedhæftet fil: Hårtørrer 3.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2018 af mathon

Glødetråden der udgør \small R_f?


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. maj 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2018 af mathon

a)
           \small I_{eff}=\frac{P}{U_eff}=\frac{1600\; V\cdot A}{230\; V}=6.96\; A

           \small I_{max}=\sqrt{2}\cdot I_{eff} =\sqrt{2}\cdot \left (6.96\; A \right )=9.84\; A


Svar #4
01. maj 2018 af mortenerstabil (Slettet)

Som sagt har jeg løst opgave a, b og c.

Det er delopgave d, som jeg ikke forstår.

Nogle som kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. maj 2018 af mathon

Energibevarelse:
                                P\cdot t=m\cdot c\cdot \Delta T

                                \small P\cdot t=V\cdot \varrho \cdot c\cdot \Delta T

                                 \small \frac{V}{t}=\frac{P}{\varrho \cdot c\cdot \Delta T}

...
         \small c_{luft}=C_p\cdot \frac{1}{0.029\; \tfrac{kg}{mol}}


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. maj 2018 af mathon

og
          \small \varrho (T)=\frac{p\cdot M}{R}\cdot T^{-1}


Skriv et svar til: Fysikopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.